ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да разпознаем истинския мед от ментето?

Във времето на ментетата наистина не е лесно да си купиш натурален продукт, в случая – мед. Това е важно – особено ако отчетем, че много от нас търсят в меда лечебните му свойства. Медът-менте няма как да ги има.

lipaДобрият мед е гарантиран, ако го купувате от проверен доставчик. Но има и други начини да го разпознаете, съветват от webzdrav.ru. Ето няколко съвета на познавачи:

Натуралният мед се разпознава по аромата: той има специфична миризма, определена от характера на базовия цвят. Пробвайте меда, който сте си харесали, с тест-лентичка – търговците на мед са запасени с тях. Потопете я в меда и бавно я изтеглете. Истинският мед прави тънка, дълга нишка, докато от фалшифицирания със захарен сироп бързо се къса. Когато чистата медена нишка се прекъсне, върху повърхността на масата се образува малка издутинка, която бавно се разнася.

Може при определени условия да се направи и тест за проверка.

* За вода и захар. Вземете лист хартия, който добре попива течности. С лъжичка капнете няколко капки от меда – ако се разтече и проникне през хартията, пробутали са ви фалшификат.

* За нишесте и брашно. В чаша топла вода потопете лъжичка с мед, разбъркайте и оставете да се охлади. После пуснете в течността 2-3 капки йод. Ако водата посинее, значи в „меда” са добавени брашно или нишесте.

* За захар. Ориентирайте се по цвета на захаросания мед: ако е прекалено светъл, почти бял – пчелите са били хранени със захар, медът няма лечебни свойства.

* За други примеси. В чаша с топъл чай добавете лъжичка мед. Ако той е истински, чаят ще потъмнее и няма да има никакви утайки.
Потопете в меда парченце хляб. След десет минути го извадете: ако хлябът е омекнал, в меда е добавен захарен сироп. От чистия мед хлябът трябва да се втвърди.

Важно! Не забравяйте, че прибавен в гореща течност, медът губи способността си да лекува. Температурната граница, която не бива да преминаваме, е 60 градуса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *