Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли диабетиците да ядат мед?

Когато става дума за диабет, обичайната идея е, че всичко сладко е забранено. Това, обаче, не винаги е вярно!

Диабетиците трябва да бъдат по-иновативни, когато става въпрос за намиране на заместител на захарта. Затова и най-често задаваният въпрос от хората, които живеят с диабет, е дали могат да употребяват мед. Отговорът и обосновката му ще намерите тук.

Клинични проучвания са доказали, че чистият мед е по-здравословен избор за диабетиците, отколкото захарта и другите подсладители. Защо? Защото медът има по-нисък гликемичен индекс, т.е. той не повишава нивото на кръвната захар, толкова бързо, колкото захарта. За да се обработи медът са необходими по-малко единици инсулин, в сравнение с този, който е необходим за обработване на бялата или кафявата захар.  Основната цел на диабетиците е да приемат по-малко въглехидрати и това не включва само захар. Много повече време за обработване на кръвната захар ще бъде нужна на инсулина, ако сте яли тестени изделия, пица, бял хляб, кифли, банички и др.п.

Една супена лъжица мед има приблизително 17 грама въглехидрати. Освен това има незаменими ползи за имунната ви система, което е много необходимо, тъй като диабетът намалява имунитета ви и ви прави податливи на вирусни заболявания.

Най-важното е да използвате чист пчелен мед, без примеси от глюкоза или други фруктозни добавки. Не се притеснявайте да ядете по 1-2 лъжици мед на ден, като го добавяте към билков чай от шипки, липа, лайка или мента. Количеството единици инсулин, които си поставяте може да бъде коригирано, в зависимост от това как организмът ви реагира на изяденото количество. Имайте предвид, че медът може да повиши кръвната ви захар съвсем за кратко време.

 

 

Какво още може да направим за здраво сърце?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *