Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РЕЛПАКС / RELPAX

Съдържа елетриптан, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, натриева кроскармелоза, магнезиев стеарат, титанов диоксид, хипромелоза, глицерол триацетат, оцветител

relpaxПредназначение

РЕЛПАКС се прилага при лечение на мигренозни състояния – упорито главоболие, често предхождано от зрителни и говорни нарушения. Приемът на медикамента подобрява мозъчното кръвообращение.

Как се приема

Този медикамент може да бъде приеман единствено по време на главоболие, предварителният му прием не предотвратява пристъпи. Обичайното лечение допуска вземането на една таблетка от 40 мг, която обикновено действа облекчаващо. В случай че не почувствате очакваното облекчение, НЕ ВЗЕМАЙТЕ втора таблетка по време на същия мигренозен пристъп.

Възможно е да получите облекчение, но след това главоболието да се появи отново. В този случай вземете втора таблетка. Между първия и втория прием на лекарството трябва да са изминали не по-малко от два часа. Лимитът за прием в рамките на едно денонощие е две таблетки.

При тежки пристъпи и след лекарска консултация е възможен едновременен прием на две таблетки.

Таблетките се приемат цели, с вода.

Възможни нежелани ефекти

РЕЛПАКС може да причини леки до тежки реакции на непоносимост, ако сте алергични към някоя от съставките му. Възможни са обриви, стомашен дискомфорт, болки и стягане в гърлото и гърдите, гадене и повръщане. Съобщавано е за промени в артериалното налягане, сърцебиене, изпотяване, загуба на ориентация, задух. Описвани са реакции на мускулни болки и схващане, обостряне на артрит, ставен дискомфорт и скованост. С приема на РЕЛПАКС се свързват някои отклонения в кръвната картина, увеличено отделяне на урина, прилошаване до припадък.

Медикаментът налага предварителна преценка за уместност на потреблението в зависимост от общото здравословно състояние на пациента. Ако приемът му засилва вместо да облекчава болестната симптоматика, или се проявят някои от описаните ефекти, незабавно потърсете лекарска консултация.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не бива да се приема от лица на възраст под 18 и над 65 години.

РЕЛПАКС не е подходящ за пациенти с тежки нарушения на бъбречните или чернодробните функции (при споменатите групи заболявания приемът е допустим, ако са в лека или умерена форма).

Медикаментът не се препоръчва в случаите на алергия към някоя от съставките. Не вземайте това лекарство, ако имате хипертония, сърдечно-съдово заболяване или сте прекарали мозъчен инсулт.

Приемът на РЕЛПАКС в някои случаи може да бъде допуснат по преценка на лекуващия (при диабет, бременност, при пушачи и жени в менопауза). Млада майка, лекувана с РЕЛПАКС, не трябва да кърми през 24-те часа след приема на таблетката.

Тъй като може да причини замайване и загуба на ориентация, този медикамент е несъвместим с шофирането и работата с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако имате хронично заболяване и сте на поддържаща терапия, направете консултация със специалист за възможното съвместяване на тези лекарства с РЕЛПАКС.

РЕЛПАКС е несъвместим с ерготамин и подобни лекарства, както и с медикаменти от “триптан”-групата.
Особено внимание изисква комбинирането му с продукти срещу гъбични и бактериални инфекции, както и с терапевтични програми за ХИВ-позитивни.

РЕЛПАКС не може да се приема паралелно с билкови продукти, съдържащи жълт кантарион.

__

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от две таблетки х 40 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “РЕЛПАКС / RELPAX

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *