ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕСПУМИЗАН / ESPUMISAN

Съдържа симетикон, метил парахидроксибензоат, желатин, глицерол, оцветители

espumizanПредназначение

Лекарствено средство против активното образуване и натрупване на газове в стомаха и червата. Получените обеми от мехурчеста пяна създават усещане за подуване и тежест – действието на ЕСПУМИЗАН е насочено именно към разграждането на тази пяна. Следва резорбиране на газовете от чревните стени и отделянето им по естествен път.
Трябва да се отбележи, че ЕСПУМИЗАН не си взаимодейства с ензими и микрофлора, не въздейства като химичен агент и не се намесва в храносмилането. Това е фармакологично неактивно средство, което не се резорбира и след изпълнение на “задачата” си се отделя без промяна.

ЕСПУМИЗАН се прилага при заболявания на стомашно-чревния тракт, свързани с повишено газообразуване. Облекчава симптоматиката при поглъщане на въздух или при прием на храни и напитки, водещи до образуване и натрупване на прекомерни обеми от газове. Продуктът облекчава сърдечни смущения, причинени от повдигане на диафрагмата след натрупване на газове.

Как се приема

Деца на възраст над 6 години и възрастни приемат по две капсули от продукта по време или след хранене, три-четири пъти на ден. По препоръка на терапевт могат да се вземат и преди лягане.

ЕСПУМИЗАН може да се приема продължително време, без проява на негативни странични реакции.
Този продукт се използва и при образна диагностика, като режимът му на прием тогава се определя от характера на изследването.

Възможни нежелани ефекти

Кожни обриви и леки спазми на бронхите при непоносимост към някой от компонентите.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕСПУМИЗАН не се препоръчва при установена алергия към някои от съставките на продукта.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни

Усреднена цена в аптеките – 2.70 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *