ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

2 красиви билки правят чудеса за нашето лице

След като години наред техните рецепти са заклеймявани за „бабини деветини“, днес се завръщаме към натуралните средства, които освен че са по-ефикасни, са и значително по-евтини

 

bilki lice

Лайка

Това нежно и деликатно цвете има отлични противовъзпалителни и лечебни свойства, а освен това ефикасно намалява отоците. Ако искате да си приготвите козметика с лайка вкъщи, може да използвате масло от растението или изсушени цветове.

Тониращ шампоан. Лайката е чудесен природен изсветлител. Домашният шампоан с лайка ще направи косата ви с 1-1,5 тона по-светла. За основа използвайте 100 г ph неутрален детски шампоан. Добавете към него 200 г гореща вода и 100 г отвара от лайка. Ако не ви се занимава с приготвяне на отварата, може да сложите 2 с.л. масло от лайка.

Стик против отоци. Ако снощният купон е оставил тъмни кръгове и отоци под очите, това натурално средство ще ви спаси. Сложете 2 с.л. сушена лайка в 1 ч.ч. вряща вода и Запарете за 1 час. Охладената отвара изсипете във формички За лед и замразете. При необходимост обтривайте лицето с кубчетата лед, като масажирате с леки кръгови движения веждите и областта около очите. След няколко минути отоците спадат, а тъмните кръгове изсветляват.

Роза

Розата има стягащ, подмладяващ и омекотяващ ефект. Червените и белите рози съдържат полиненаситени мазнини, които успокояват и хидратират сухата и чувствителна кожа.

Вана с розови листенца. Тя е мечтата на всяка романтичка, но извън естетическата наслада тази кралска баня активира процесите на разграждане на мазнините, стимулира регенерацията на тъканите и изглажда фините бръчици. Изсипете във ваната 100 г листа от роза, добавете 1 ч.л. сухо мляко и се наслаждавайте на домашния спа сеанс 20-25 мин.

Тоник за чувствителна и увредена кожа. Прибавете 50 г листа от роза към 200 мл вода и варете 5 мин. Охладете, добавете няколко капки евкалиптово масло и лимонов сок и разбъркайте. Може да съхранявате тоника в хладилник до 3 седмици, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *