Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КСИМЕБАК / XIMEBAC

Съдържа цефподоксим проксетил, карбоксиметилцелулоза калций, лактоза монохидрат, кросповидон, хидроксипропилцелулоза, магнезиев стеарат, натриев лаурилсулфат, хипромелоза, талк и титанов диоксид.

ximebak-200-mgПредназначение

Този медикамент е антибиотик от групата цефалоспорини. Действието му е сходно с това на пеницилина. Добър при различни видове инфекции; успешно унищожава определени видове патогенни бактерии. Блокира болестните процеси при проблеми с дихателните пътища, бъбреците, пикочния мехур, при някои видове кожни инфекции и заболявания, предавани по полов път.

Как се приема

Дозировката на КСИМЕБАК определя лекарят, след като е изяснил характера на инфекцията, степента на болестта и общото здравословно състояние на пациента, включително бъбречните му функции. Не предприемайте самолечение и не променяйте самоволно дозировката: опасно е!
Дозировка от 200 мг два пъти дневно се прилага обикновено при инфекции на синусите, бронхити и пневмонии, кожни инфекции; 100 мг два пъти дневно се препоръчва при инфекции на гърлото, пикочния мехур и бъбреците.
При възрастни пациенти или пациенти с бъбречни проблеми по преценка на лекаря дневната доза може да бъде приемана наведнъж. Препоръчва се КСИМЕБАК да се взема по време на хранене, за да се усвои по-бързо и да се избегнат прояви на стомашен дискомфорт.
КСИМЕБАК (прахообразна форма) се прилага при лечение на новородени на възраст над две седмици и деца под лекарски контрол и в дозировки, персонално определени от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на КСИМЕБАК може да предизвика отоци на лицето и клепачите, стягане на гърдите и затруднено дишане, мъчителни обриви и припадъци. Тези редки прояви спадат към тежките реакции вследствие непоносимост към медикамента и изискват спешна лекарска намеса.
По-често е възможно да се почувстват стомашни дразнения, гадене и повръщане, подуване, липса на апетит. При свръхчувствителност към някоя от съставките се появяват главоболие, обща слабост, гадене. Понякога лечението с този антибиотик причинява отклонения в състоянието на кръвта или функциите на черния дроб, жлъчката, бъбреците. Всяко смущение, свързано с приема на медикамента, трябва да бъде обсъждано с лекуващия и при необходимост да се спре или промени дозировката.

Кога НЕ БИВА да се приема

Предупредете лекаря си, ако имате алергия към пеницилин или антибиотик от групата на цефалоспорините. Този медикамент не е добър за вас, ако имате непоносимост към някоя от съставките му.
КСИМЕБАК не е подходящ за лечение на бременни и кърмачки, както и за пациенти с проблеми на черния дроб, бъбреците и стомашно-чревния тракт. В случай, че сте на медикаментозна терапия заради други хронични заболявания, информирайте вашия лекар за приеманите лекарства. Възможно е комбинирането им с КСИМЕБАК да е с рискове от странични ефекти или да повлиява на състоянието на подлежащи на контрол показатели в кръвта и урината.

Взаимодействие с други медикаменти

Това лекарство не може да се комбинира с антибиотици от типа аминогликозиди (гентамицин). Не трябва да се комбинира с отводняващи продукти и продукти, намаляващи киселинността в стомаха (антиациди). Нежелателна е паралелната употреба с ранитидин, циметидин, фамотидин. По преценка на личния терапевт двата типа медикамента все пак е допустимо да се вземат, но при условие, че се спазва пауза от 2-3 часа между приема им.

______

Усреднена цена в аптеките – 36.50 лв за опаковка от 14 таблетки х 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *