ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Срамежливите пубери пият повече алкохол

Едва ли има тийнейджър, който поне веднъж да не е прекалил с чашката

 

проблеми с алкохола

Положението обаче е по-страшно, ако подобно поведение се повтаря. Възможно е 13-19-годишните да развият зависимост към спиртните напитки, а според специалистите тя се лекува най-трудно, когато е придобита в ранна възраст.

Причините тийнейджърите да пият са многобройни. На първо място е естественият за възрастта бунт срещу родителите. Момичетата и момчетата са готови да направят всичко, което им забраняват майките и бащите, за да могат в максимална степен да се разграничат от тях и да демонстрират самостоятелността си.

Освен това искат да изпитат границите на своите възможности. Затова количествата алкохол и смесите, които поглъщат, могат да бъдат животозастрашаващи.

Много внимавайте с кого общува детето ви. Ако е попаднало в компания, в която всички подпийват, и то ще бъде склонно да го прави, за да бъде по-добре прието.

Притеснителните пубери по-често стават зависими от алкохола. Те си мислят, че ще им помогне да се отпуснат, да станат по-забавни, да преодолеят комплексите си, да забравят безбройните тревоги, които ги измъчват.

Младите са убедени, че спиртните напитки могат
да ги измъкнат от скуката. Точно по същата причина те посягат към наркотиците, стават клептомани, поемат необмислени рискове в спорта и секса, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *