ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЗИНАТ / ZINNAT

Зинат съдържа цефуроксим, целулоза, натриева кроскармелоза, натриев лаурилсулфат, хидрогенирано растително масло, други помощни вещества и оцветители

зинатПредназначение на Зинат

ЗИНАТ е антибиотик, овладяващ бактериални инфекции на дихателните пътища; прилага се при тонзилити, бронхити и пневмонии. Действен при възпаления на пикочно-половата система – цистит, уретрит, пиелонефрит, гонорея. Препоръчва се при инфекции на меките тъкани и лаймска болест в ранна фаза.

Как се приема

Филм-таблетките се вземат с малко вода след хранене, като дозировката се определя от терапевта в зависимост от вида и степента на здравословния проблем. При пневмонии обичайният прием е два пъти по 500 мг дневно. Стандартното приложение за възрастни обаче е два пъти по 250 мг, а при проблеми с отделителната система – два пъти по 125 мг. Лечението на лаймска болест предполага двукратен прием по 500 мг в продължение на 20 дни. Нормалният лечебен курс, който е пет дни, може да бъде продължен единствено по лекарско указание. Ако се почувствате добре преди да е изтекъл този срок, не прекратявайте приема – възможно е да се получи рецидив с усложнения.
При лечението на деца над две години приемът е двукратно по 125 мг. Ако се лекува възпаление на средното ухо е допустима по-висока дозировка под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

ЗИНАТ е медикамент, който се приема в повечето случаи без проблеми, но са възможни някои нежелани реакции като сърбеж, обриви, главоболие. Допустим е лек стомашно-чревен дискомфорт, гадене и разстройство. В кратко време тези реакции отшумяват.

Не е изключено да има по-сериозни прояви, за които трябва незабавно да се консултирате с терапевта си. Спрете НЕЗАБАВНО приема на ЗИНАТ, ако почувствате силни болки в стомаха. Възможно е да се проявят тревожни симптоми като повръщане, кървене при дефекация, пожълтяване на кожата и очните склери.

В редки случаи ЗИНАТ причинява алергични реакции, които се изразяват в затруднено дишане, отоци по лицето и устата, обриви. Консултацията с личния лекар при подобни реакции е задължителна.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЗИНАТ не се препоръчва при бременност, кърмене, за деца под двегодишна възраст, при доказана алергия към някоя от лекарствените съставки. Консултирайте се с терапевта си дали този медикамент е подходящ за вас, ако страдате от хронични заболявания и приемате редовно други медикаменти.

Взаимодействие с други медикаменти

Установено е, че медикаменти и хранителни добавки, улесняващи храносмилането, намаляват ефекта от действието на ЗИНАТ.

Усреднена цена в аптеките – 16 лв за опаковка от 10 таблетки х 125 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *