Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 предимства на слънчогледовото олио

Слънчогледовото олио е най-популярното олио за готвене в България и има защо!

То е богато на витамини и минарели, които са необходими на организма ни. Изброените по-долу са някои от предимствата на олиото, които трябва да знаете.

1. Поддържа здравето на сърцето

Слънчогледовото масло е богато на линоленова киселина. Това помага да се намали нивото на лошия холестерол в тялото. Когато нивото на холестерола е под контрол, предотвратявате риска от сърдечен удар. Важно е да се използва слънчогледово масло, което е богато на линоленова киселина и омега-3 мастни киселини за готвене. Нехидрогенираната му форма е добро за здравето на сърцето.

2. Помага на нервната система

Слънчогледовото масло е богато на витамин B, което е добро за нервната система. Това помага да се поддържа правилно притока на кръв в тялото. То също помага да произвежда повече енергия в организма. Това предотвратява състоянието на умора и слабост.

3. Против анемия и увредени тъкани

Протеините са необходими на организма ни за възстановяване и изграждане на тъканите. Слънчогледовото масло е богато на протеини и затова участва в изграждането на клетките на увредените тъкани на тялото. Също така е богато на желязо, а това го прави полезно за хора с желязодефицитна анемия и особено на жени, които ежемесечно губят кръв.

4. Забавя процеса на стареене

Слънчогледовото масло е богато на витамин Е и омега-3 мастни киселини. Това помага да се забави процеса на стареене, като предотвратява образуването на бръчки. Много козметични компании използват слънчогледовото масло като основна съставка в своите продукти против стареене.

5. Помага при артрит

Тъй като е богато на магнезий и лецитин, то помага за предотвратяване на артрит. Освен това намалява мускулните спазми и крампи, причинени от стрес.

6. Отличен срещу свободните радикали

Слънчогледовото олио е богато на антиоксиданти и селен. С това то ще ви помогне да не се разболявате от рак или инсулт. Също така е богато на каротеноиди, което е добро за поддържане на очите.

Здравословното хранене е важен фактор за поддържане на здравето ви. Не привиквайте с лекарства, а разчитайте повече на природните лечебни средства и храни.

 

 

Изберете храни със здравословни мазнини!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *