ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛОПЕДИУМ / LOPEDIUM

Съдържа лоперамидов хидрохлорид, желатин, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, талк, оцветители

lopedium-2-mgПредназначение

Лопедиум е медикамент за облекчаване симптомите на диария. Отпуска се без рецепта, но консултацията с лекар за приложението му, особено за по-дълъг срок, е наложителна. Лопедиум не неутрализира директно причината за стомашното разстройство.

Как се приема

Капсулите се поглъщат цели, с малко течност. Деца и подрастващи на възраст 6-17 години вземат първоначално една капсула и по една след всяко изхождане при остри състояния. За възрастни стартовата доза е две капсули. При хронично разстройство дневната доза е от 1 до 6 капсули в зависимост от състоянието. Не преминавайте граничната доза от 8 капсули на денонощие!

Лопедиум постига облекчаване в рамките на 48 часа след приема на първата капсула. Ако острата симптоматика продължи и след това, на всяка цена потърсете лекарска консултация! Не пропускайте постоянното оводняване на организма. Граничният срок за приложението на лопедиум е 4 седмици.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на лопедиум може да причини запек и метеоризъм; чревен дискомфорт, болка и парене в корема, гадене и повръщане. В редки случаи се проявяват алергични реакции от обрив до оток на лицето, шок и загуба на съзнание. Медикаментът може да причини замаяност и проблеми с координацията, както и повишаване на артериалното налягане. Съобщава се за последваща чревна непроходимост и задържане на урина. При проява на описаните или други реакции потърсете терапевта си!

При предозиране на медикамента могат да се получават отклонения в работата на стомашно-чревния тракт и нервната система. Препоръчителна е лекарска консултация и прием на антидота налоксон.

Кога НЕ БИВА да се приема

Лопедиум не е подходящ за деца под 2 години, възрастни с тежки хронични заболявания на стомашно-чревния тракт и черния дроб, и бременни. С особено внимание може да бъде препоръчван на кърмачки. Поради опасност от проява на нарушения в концентрацията и ориентацията в пространството е спорно приложението му при шофиращи.
НЕ ВЗЕМАЙТЕ лопедиум, ако знаете за възпалителен процес в стомашно-чревния си тракт, ако в изпражненията има следи от кръв и слуз и ако разстройството ви е резултат от прием на широкоспектърен антибиотик.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма сведения за тежки последици от взаимодействието с други медикаменти, но в някои случаи се увеличава концентрацията на основния ингредиент от лопедиум в кръвта. Това е възможно в случаите, когато пациентът приема някое от следните лекарства: хинидин, ритонавир, итраконазол и кетоконазол, гемфиброзил.

Усреднена цена в аптеките – 3.80 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “ЛОПЕДИУМ / LOPEDIUM

  1. Johnf741 каза:

    Wow! This could be one particular of the most useful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I’m also an expert in this topic so I can understand your hard work. kdfgkdcbbded

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *