ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как сърцето може да стане “вечен двигател”!

Университетски учени от Вашингтон и Илинойс създадоха чрез триизмерен принтер сърдечна мембрана-чудо. Тънка и еластична, тя може да поддържа сърцебиенето благодарение на микроскопични електроди. Мембраната е предназначена да предотвратява тежки сърдечни пристъпи.

cardioРазработката все още е в лабораторен етап, пишат от meddaily.ru. На пазара тя ще излезе след не по-малко от десет години. Мембраната обгръща сърцето като идеална обвивка, която се проектира индивидуално след сканиране. Тя е поне с една класа по-високо от използваните в момента кардиостимулатори.

Проследявайки сърдечния ритъм, новият стимулатор се намесва чрез микроелектродите си и регулира при отклонения. Авангардният момент е, че тази функция може да се изпълнява и ако органът е изнесен извън тялото. Монтираните в мембраната сензори следят състоянието на тъканта и изпращат сигнали от същия вид като естествените нервни импулси. Ето как сърцето се превръща във вечен двигател: то бие равномерно дори в случаите, когато е налице пристъп – като функциите му се поддържат за сметка на електростимулацията.

Нещата, които днес звучат като фантастика, неизбежно се случват и стават част от живота на човека. Колко жалко, че много хора няма да дочакат масовото производство на новия кардиостимулатор!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *