ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Преяждането убива!

„Опасни, вредни храни няма. Има неправилни количества“ е любимата мъдрост на специалистите по хранене

 

преяждане

Проблемът е в неправилното им комбиниране и свръхколичества, които поглъщаме най-вече по празниците. Когато се храним безразборно, без да мислим за правилното комбиниране на това, което слагаме в устата си, ние поставяме организма в режим на свръхработа. Това е в риск да се отключи болестен процес. Първи се проявяват проблемите на храносмилателната система, възпаление на храносмилателните жлези, които конкурентно трябва да се насочат към обработване на съответната за тях съставка на храната, за която те са отговорни. По този начин предизвикват възпаление на съответния орган или система. Така се стига до гастрит, ентероколити и дори до язва. Те от своя страна рефлекторно могат да предизвикат възпаление и на най-голямата храносмилателна жлеза – панкреаса, което може да доведе и до смърт. Появява се и диабет, който също е болест на хората със заседнал начин на живот и затлъстяване.

От преяждане страда и сърдечният мускул, отключват се редица кардиологични проблеми. Механично преразпъване на стомаха води до повдигане на диафрагмата, сърцето започва да работи трудно.

Ако храната е солена като туршиите и киселото зеле, се получава водозадържащ ефект. Следва хипертония, отоци на крайниците, а при честата употреба на пресолени ястия и до увреждане на зрението , пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *