Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топла салата с панирано в сусам пилешко месо

pileshko1Пилешко, панирано в сусам, галета и корнфлейкс, се сервира върху хрупкава зеленчукова салата с винегрет. Малкото количество чили на прах в сместа за паниране прави това ястие пълно с енергия.

Продукти:

450 грама обезкостени пилешки гърди, без кожа

75 грама пресни трохи от бял хляб

50 грама корнфлейкс, леко натрошени

4 супени лъжици сусамово семе + допълнително количество за украса

1 чаена лъжичка лютиво чили на прах

2 яйца

¼ бяло зеле

½ къдрава цикория

2 обикновени цикории

За заливката:

1 чаена лъжичка нарязан магданоз

1 чаена лъжичка нарязан пресен риган

1 супена лъжица нарязан пресен естрагон

1 супена лъжица бял винен оцет

4 супени лъжици зехтин

1 чаена лъжичка течен мед

Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната до 200 °С (газ – степен 6). Разполовете пилешките гърди хоризонтално, а след това ги нарежете на ивици.

В найлонов плик смесете добре хлебните трохи, корнфлейкса, сусамовото семе и чилито на прах. Счупете яйцата, излейте ги в плитка чиния и леко ги разбийте.

Потопете поотделно всяко парченце пилешко месо в яйчната смес, а след това го оставете в плика с подправките. Когато там се съберат няколко парчета, разтърсете плика, за да се покрият равномерно със сусамовата смес. Когато месото е покрито с панировката, го подредете в две тавички за печене с незалепващо покритие.

Печете пилешкото 15-20 минути, като по средата на процеса го обърнете.

Междувременно пригответе салатата. Нарежете на ситно зелето и го сложете в голяма купа. Отделете листата на къдравата и обикновената цикория, като нарежете по-големите на парчета. Изсипете ги в купата със салата.

В малък буркан с капачка на винт смесете всички съставки на заливката и разклатете добре. Подправете на вкус. Полейте салатата със заливката и разбъркайте енергично.

Разпределете салатата в четири чинии и отгоре върху всяка сложете пилешкото месо. Украсете с малко сусамово семе и поднесете.

Ползи за здравето:

Зелето принадлежи към семейство зеленчуци, които съдържат фитохимикали. Те са известни с антиканцерогенните си свойства. Зелето е богато и на фолиева киселина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *