Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Индийските подправки са лечебни!

Индийската кухня е станала доста популярна в цял свят, благодарение на своите разнообразни вкусове, а също и използването на подправки с лечебни свойства.

Тук са някои от най-добрите индийски подправки и техните ползи за здравето.

Кардамон

Има два вида кардамон – зелен и черен. Кардамонът предотвратява лошия дъх, нарушеното храносмилане, гаденето и увеличава апетита. Той се използва и като диуретик, защото помага да уринирате по-добре. Освен това помага за отхрачването.

Асафетида

Тази подправка има доста остър и много силен вкус и мирис, наподобяващ чесъна. Дори малки количества от нея могат да променят вкуса на вашето ястие. Тя се използва главно заради храносмилателните си свойства, но помага и за намаляване на метеоризъм и настинка. Слага се съвсем малко от нея, тъй като е много силна.

Карамфил

Карамфилът има много антибактериални и антисептични свойства. Той се използва при зъбобол от дълго време в Индия, а също така дезинфекцира и освежава устната кухина. Има паста за зъби, която го рекламира като съставка.

Чимен или стрити семена на сминдух

Те помагат за пречистване на кръвта, може да се използват и като слабително средство при почистване на стомаха, спомагат за поддържане на здравословен метаболизъм, предотвратяват запек и също така помагат при много кожни проблеми. Съдържат протеини, желязо, а също витамин Д.

Канела

 

Канелата има уникален вкус, който може да бъде както леко сладък, така и леко лют. Тя помага при храносмилането и е известна с това, че намалява нивата на лошия холестерол и кръвната захар. Помага и в случай, че имате гадене или обикновена настинка. Съдържа калций, витамин А и желязо.

Шафран

Тази подправка е доста скъпа, но се използва широко и е добър източник на антиоксиданти. Също така е добър за сърцето, кръвта и нервната система.

Семена от фенел (като копъра)

Тези семена са пълни с калий, аскорбинова киселина, каротин, витамини В, С, Е и К плюс фибри. Имат антиспастични свойства и помагат за облекчаване на колики при бебета и малки деца. Пречиства организма от токсини и помага за добър сън.

 

Балансирайте храненето си според фън шуй

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *