Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте тези храни против алергии!

Страхувате ли се да излезете от дома си, защото незабавно ще получите някаква алергия?

Може ли да сте се превърнали в антихистаминов наркоман? А знаете ли, че има храни, които се борят успешно с алергиите. Прочетете за тях!

Червено грозде

Кожичката на червеното грозде е с високо съдържание на антиоксиданти и ресвератрол – противовъзпалително съединение. Консумирането на храни с високо съдържание на антиоксиданти може да намали възпалението в цялото ви тяло.  Те съдържат имуностимулиращи съединения, защитаващи клетките от окислително увреждане, което причинява заболявания.

Ябълка

Ябълката е храна против алергиите, поради наличието в нея на кверцетин – флавоноид, известен със своите противовъзпалителни и противовирусни свойства. Известно е, че помага за облекчаване на алергиите, свързани с полени и с други симптоми. Изследвания са доказали, че хората, които консумират ябълки имат намален риск от белодробни инфекции.

Чобанка (лечебна овчарка, лопуш) Petasites hybridus (L.)

Лечебната овчарка е растение, което традиционно е било използвано от индианците за лечение на възпаление, главоболие и алергични инфекции като кашлица и астма. Въпреки че дългосрочните ефекти от консумацията на това растение, неговите листа и корени все още предстои да бъдат проверени, то е известно с това, че се бори срещу симптоми на алергични реакции като сърбеж и кихане. Можете дори да направите чай от това растение.

Кисело мляко

Освен че е богато на протеини и различни витамини, киселото мляко се прави основно чрез ферментиране на прясно мляко. Бактериите, които присъстват в него са известни като добри и помагат за балансиране на храносмилателната система. Това укрепва имунната система, която прави организма по-подготвен да се бори с алергиите.

Лук и чесън

Лукът може да ви накара да плачете, но той е добър източник на кверцетин. Можете да го използвате в салати или в основни ястия. Чесънът е известен също като природен антибиотик и непременно трябва да го консумирате редовно, за да се възползвате от неговите противовъзпалителни свойства.

Броколи

Доста хора не харесват вкуса на броколито, но той има много богато съдържание на витамини и минерали, които се борят с алергиите.

 

 

В търсене на спасение от алергиите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *