ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Могат ли добавките да предпазят зрението ви?

zrenieАмериканско изследване, проведено сред около 3500 души на възраст над 55 години в ранен етап на възрастовосвързана дегенерация на макулата, показва, че след осем години тези, които приемали антиоксиданти като добавка, били с 28% по-малко застрашени от прогресия на състоянието и загуба на зрението. Това са дозировките, използвани в изследването.

Витамин С – 500 мг
Витамин Е – 400 IU
Бета-каротин -15 мг
Цинк (цинков оксид) – 80 мг
Мед (меден оксид) – 2 мг

Резултатите са многообещаващи, но трябва да се консултирате с личния си лекар или с офталмолог, преди да изпробвате формулата. Цинкът например може да има неприятни странични ефекти върху простатата, а пушачите не бива да приемат бета-каротин, тъй като при тях той повишава риска от рак.

Друго изследване се концентрира върху профилите на близо 500 жени над 50-годишна възраст. Тези, които ежедневно приемат витамин С като добавка за повече от 10 години, са изправени пред 64% по-малък риск от замъгляване на лещата (признак за катаракта).

Други проучвания сочат, че приемът на 30 мг лутеин дневно повишава нивата на този пигмент както в кръвта, така и в ретината със съответстващо увеличаване на макуларната плътност след пет месеца.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *