ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Може ли да се разболеем от броколи?

Този зеленчук не напразно е обявен за изключително полезен: науката е категорична, че любимото броколи предотвратява много болести, включително рак и затлъстяване. Но и най-полезният дар на природата може да навреди, ако прекаляваме с консумацията му!

brokoliТова трябва да се знае особено от хората, които държат на здравословното хранене и често включват зеленчука в менюто си. Изследване на екип от Харвард доказва, че прекалената му консумация създава здравословни проблеми, пишат от medikforum.ru. Всички видове зеле, включително брюкселското и карфиолът, при предозиране причиняват хипофункция на щитовидната жлеза.

Това състояние се характеризира с намаляване на дейността, а то веднага се усеща по работата на главния мозък. Хората с хипофункция са с влошена памет и мислене, постоянно са сънливи и страдат от сънна апнея.

Никой не иска да омаловажи положителните свойства на видовете зеле, включително броколи, коментират изследователите. Но колко от този продукт и колко често да се яде, трябва да кажат диетологът и личният лекар. Особено важно е това за онези, които приемат медикаменти за поддържане функциите на щитовидната жлеза.

Според експерти топлинната обработка може да разруши някои от веществата, които са потенциално опасни за пациенти с проблеми на щитовидната жлеза.

Всъщност – нищо ново, нали? Проблемът както обикновено е в количеството!

броколи
БРОКОЛИ – за борба срещу рака!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *