Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Артритът е диагноза, а не присъда

Останете активни

 

артрит

Един от най-жизнените начини да предотвратите артрита е да останете достатъчно дълго активни. Това намалява риска от затлъстяване, оформя мускулите, заздравява ставите, подобрява сърдечносъдовата система и помага за поддържане на адекватно тегло. Прекалената телесна мазнина е огромно бреме за ставите, особено за коленните и глезенните. Това екстремно напрежение вреди на костите и хрущялите, както и на техните функции. Йогата, пилатесът, някои видове фитнес тренировки са чудесни За укрепването на костната и на мускулната ни система. Когато мускулите са силни, те поемат част от теглото, което е бреме за ставите.

Приемайте достатъчно калций

Калцият е важна съставка за здрави и силни кости и стави. Дори обезмаслените мляко, сирене и кашкавал са чудесни източници на този минерал. Ако не обичате млечни продукти или имате алергия към тях, то сьомгата и броколите са също толкова добри дарители на калций.

Не пукайте и не разпъвайте ставите си

Има различни начини да успокоите малко напрежението В ставите, но тук място не намират пукането и разтягането им. Избягвайте да правите повторяеми действия, които причиняват болка и разтежение. Един от бичовете за ставите на ръцете е продължителното писане на клавиатура.

Пийте повече вода. Забравете алкохола

Водата действа като лубрикант в тялото. Не забравяйте, че хрущялите са 70% вода. Когато организмът е добре хидратиран, той функционира правилно и ефикасно. Интензивното консумиране на алкохол обаче е доста пагубно за костната система, както и пушенето, което отслабва поглъщането на витамините в организма, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *