Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 предупредителни признаци за рак на дебелото черво

Рак на дебелото черво се превръща бързо в най-често срещания вид рак и в повечето случаи е тих убиец. В своите ранни етапи това заболяване има много малко симптоми, а скрининг в България не се прави. 

Рак на дебелото черво

За щастие има някои симптоми, които трябва да знаете и да се подложите на изследване, особено ако имате фамилна история на този вид рак. Има един много висок процент на успеваемост за лечение на рак на дебелото черво, ако се установи по-рано.

Ректално кървене

Ректалното кървене е основен предупредителен знак за рак на дебелото черво . Кръвта в изпражненията или ще бъде ярко червена или тъмно червена. Може да бъде последствие от хемороиди или фисули. Кръвта може да се смесва с изпражненията или да излиза самостоятелно. Веднага потърсете медицинска помощ, ако имате кръв в изпражненията, за да се установи със сигурност от какво е.

Тънки изпражнения при рак на дебелото черво

Друг предупредителен знак е, че изпражненията са по-тесни и по-малки, отколкото е нормално да бъдат, тъй като преминават през стеснено черво.

Дълготраен запек

Ако не сте били в състояние да се изходите по голяма нужда в продължение на дни, като че ли има някакво препятствие или запушване на червата, това може да е индикатор за рак на дебелото черво. По принцип, можете да имате запек и при намалена функция на щитовидната жлеза, но в този случай правете по-често детоксикация на организма си чрез клизма или естествени разхлабителни средства.

Чести позиви за изхождане

Постоянно имате желание да изпразните червата, но много малко излиза. Това може да е друг знак.

Полипите

Ако си направите изследване и лекарят установи необичайни бучки в дебелото черво, те биха могли да бъдат полипи. Трябва да ви се назначат допълнителни изследвания, за да разберете повече.

Крампи или подуване на корема

Постоянна болка в областта на стомаха и червата трябва да бъде споделена с лекар. В коремната област може да чувствате тежест или подуване. Спазмите и прекомерната болка от газове, която продължава повече от няколко дни също е предупредителен знак.

Анемия

Ниското съдържание на желязо в кръвта може да бъде предупредителен знак, тъй като анемията е вероятно причинена от загубата на кръв в изпражненията.

Умора

Чувство за необичайна умора и изтощеност може да бъде предупредителен знак за рак на дебелото черво.

Необяснима загуба на тегло

Необяснимата загуба на тегло, което вероятно се дължи на анемия или загуба на кръв в изпражненията, може да бъде друг предупредителен знак.

 

Какво трябва да знаем за пробиотиците 4-то поколение?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *