Седем храни, които провалят любовните срещи

Запомнете, че на любовна среща не бива да ходите гладни. Няма как да не си помислите за това в най-неподходящия момент, а и празният ви стомах може да напомни за себе си с интересни звуци.

loveНо не бива и да прекалявате с похапването преди да излезете, отбелязват от kp.ru. Важно е не само да сте предпазливи с количеството, а и да сте наясно кои храни могат да ви създадат неочаквани проблеми. Дори да ви провалят срещата!

*Кой не знае великата полза от лука и чесъна? Но ароматите им със сигурност няма да ви представят в най-благоприятната светлина. Това е известно на всички – но колко хора знаят, че миризмата на лук и чесън може да се излъчва от устата и кожата ви в продължение на 2-3 дни?

* Известно е, че фасулът и грахът причиняват интензивно газообразуване и подуване. Ще се чувствате като балон, да не говорим за опасността от други нецензурни последици.

* Картофеното пюре с масло или сметана също подуват. Ако имате затруднения с усвояването на млечни продукти и пюрето ги съдържа, дискомфортът ви е гарантиран.

* Макарони и спагети: има три причини да се откажете от тях, ако срещата е в ресторант. Първо – трудно е да ги ядеш и да изглеждащ пунктуално възпитан и владеещ приборите човек. Винаги е възможно част от тази храна да се плъзне върху дрехата ви. Второ – може да изглеждат “лесна” храна, но усвояването им не е от бързите, те натоварват системата. И трето – това по принцип са големи чинии с доста материал, а вие току-виж от вълнение изядете всичко…

* Сирене и кашкавал: освен че усвояването им е бавно и трудно, някои от тях имат трайна специфична миризма.

* Екзотични продукти: не пробвайте на първата среща нещо, което сте виждали само на картинка или на витрината в магазина. Откажете се от стриди, панирани охлюви, омар или сурова кайма тартар. Може да се изложите, защото за тези храни има специфични прибори – а вие едва ли можете да си служите с тях. Освен това новата храна може да ви причини нежелани реакции на тялото, включително алергични.

* Не си и помисляйте “да обърнете” едно за кураж преди срещата: ще ви разпознаят по дъха, а ако количеството е било по-сериозно, и по реакциите. Избягвайте напитки с балончета – бира, шампанско (причиняват обратна перисталтика, балончетата всеки миг могат да тръгнат обратно от корема към устата ви). Спазвайте мярката, за да не ви боли глава на другия ден. А и да не съжалявате за нещо друго.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *