Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-високото момиче спря да расте

Уникална операция във водеща индийска клиника в Делхи спря растежа на най-високото момиче на света. 28-годишната Сидига Парвин има ръст от 246 сантиметра.

rostЛекарите оперирали хипофизата на 28-годишната Сидига, като успели да прекратят растежа й, но това не означава пълно изцеление, уточняват от medikforum.ru. Младата жена, която живее в бедно селце в Бенгалия, пропътувала 1500 километра, когато й обещали да я излекуват в Делхи.

Здравословният проблем на индийката е тумор в хипофизата, която произвеждала чудовищно количество хормон на растежа. Ненормалното развитие и неспирният растеж безкрайно измъчвали Сидига. Дълги години тя не можела да се изправи, защото гръбнакът й се счупил. Малко преди операцията имало голяма опасност счупването да се повтори. Поради здравословните усложнения Сидига била на път и да ослепее.

Неврохирурзите от Делхи разказват, че са успели да освободят клетницата от тумора през носа. Любопитното е, че и в клиниката ръстът създавал на пациентката ред проблеми. Наложило се например да сложат една след друга две колички, върху които Сидига се опънала в целия си ръст и така я закарали в операционната.

Успешната операция наистина в този случай не означава изцеление. Лекарите обясняват, че премахването на тумора е само първият етап от лечението. То продължава в същата клиника, където екип се грижи за физическото възстановяване на Сидига. Ще й е необходима и психологическа рехабилитация – при това дълга. По-голямата част от живота си младата жена прекарала в пълна изолация, общувайки само с родителите си.

Благодарение на ръста си Сидига е записана в Книгата на Гинес като най-високата жена на света. Преди нея рекордът е принадлежал на китайката Яо Дефен, висока 233 сантиметра.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *