Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С настойка от лук и черен пипер ще излекувате косопада

4 билкови рецепти за вашето здраве и красота

 

маска за коса с лук

Жожобата е чудодеен корен и се цени високо заради антисептичните му свойства.

Полезен е не само като напитка, но и във вид на маски за кожата и косата. Смесете 1 с.л. масло от жожоба или гроздови семки с 3 – 4 капки масло от джинджифил и нанесете на лицето за 10-15 мин, след което отстранете с хартиена салфетка. Маската тонизира и подмладява. За да подхраните косата, разбъркайте 15 мл Зехтин с 3 – 4 капки масло от джинджифил. Разнесете по дължина на косата, увийте с кърпа и след 15 мин отмийте с шампоан.

Кардамон

Тази подправка се използва успешно при борба с целулита и срещу стареене на кожата. Към 30 г зехтин добавете 10 капки масло от кардамон и чаено дърво. Втривайте тази смес ежедневно на участъците, където се е появил целулит.

За подмладяване смесете масла от роза, бадем, кардамон и авокадо в съотношение 5:3:3:2. нанесете на лицето за 20 мин и отстранете с помощта на салфетка. Маската подобрява контура на лицето и стяга кожата.

Карамфил

Той е отлично средство за заздравяване на косата, а освен това притежава антисептични свойства и почиства добре кожата. Маслото от карамфил може да добавяте към ваната, а остатъка от него по тялото просто избършете с кърпа – не е необходимо допълнително измиване. За укрепване на косата счукайте 5 зърна от карамфил, смесете ги с 1 ч.л. люспи от лук и добавете 1 ч.ч. водка. Оставете на тъмно за около 2 седмици. Всеки път преди измиване на косата нанасяйте за половин час, след което използвайте подходящ за вашия тип коса шампоан.

Средство за избелване на зъбите: смесете 3 счукани зърна карамфил със същото количество джинджифил на прах и разредете с вода, докато се получи консистенция на паста. Почиствайте с тази смес зъбите си в продължение на 3 дни.

Лосион против акне: смесете половин ч.ч. филтрирана вода с 20 капки масло от карамфил и обтривайте ежедневно лицето си.

Черен пипер

Настойката от черен пипер се препоръчва за заздравяване на косата, тъй като веществата, съдържащи се в тази подправка, действат добре на кръвообръщението. Смесете в съотношение 1:1 прясно смлян черен пипер и сол и разредете със сок от лук до състояние на каша. Втрийте в корените на косата и измийте добре след половин час, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *