Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алкохол по време на бременност = престъпление пред закона!

Употребата на алкохол по време на бременност може да бъде приравнена към углавно престъпление. В такива случаи децата, родени от пиещи майки, ще бъдат третирани като жертви с право на компенсация.

bremБритански адвокати се готвят да подадат в Апелативния съд на страната си иск срещу майката на 6-годишно момиче, родено с алкохолен синдром. Майката редовно надигала бутилката, докато била бременна, коментират от medikforum.ru. Това се отразило на здравето на детето. Тежко болното момиченце трябва да бъде третирано като жертва на углавно престъпление, настояват адвокатите.

Същото дете е било признато от съда през 2011 година за пострадало и нуждаещо се от компенсация. По онова време майката-пияница не е била призната за виновна, макар да е имало данни, че не й пукало дали ще износи бременността си. В момента детето е в приемно семейство.

Съдът йезуитски определил двойната позиция: от една страна детето наистина има здравословни проблеми, свързани с пиенето на майката, преди да роди. От друга момиченцето, според определението на съда, по онова време все още не е било пълноценен човек. Именно срещу възможността от подобно шикалкавене възроптават инициаторите с искане за криминализиране на пиянството по време на бременност.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *