Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви напитки са подходящи за диабетиците?

Храненето често е в центъра на вниманието при хората, болни от диабет. Но не забравяйте, че напитките, които пиете също могат да имат ефект върху кръвната захар!

Ние препоръчваме избора ниско калорични напитки или такива с нула калории на хората, които имат проблеми с кръвната захар. Това включва:

–      Води

–      Неподсладени чайове

–      Кафе

–      Диетична сода

–      Други нискокалорични напитки и миксове

Можете също да опитате съветите на Аюрведа философията и да пиете сутрин на гладно топла вода с лимон.

Какво да се избягва?

Избягвайте сладките напитки като газираните, плодовите напитки, енергийните напитки, подсладен чай и други.

Уморени сте от пиене на вода?

Както можете да видите – имате много други възможности! Повечето диетични напитки имат нулево съдържание на въглехидрати, така че те няма да повишат кръвната захар. Тези диетични напитки са подсладени с изкуствени подсладители вместо добавени захари. Премахването на добавените захари и заменянето им с изкуствени подсладители елиминира повечето от калориите и въглехидратите.

Мляко и натурален сок

Изберете мляко с ниско съдържание на мазнини или обезмаслено. Една чаша обезмаслено мляко осигурява около 12 грама въглехидрати и 80 калории.

Ако решите да пиете сок, на етикета трябва да пише, че е 100% без добавена захар. Или си пригответе сами в къщи. Много е лесно да изцедите 1 портокал, 1 грейпфрут, 1 лимон и 3 мандарини. Този сок можете да пиете и като съпътстващо лечение при грип и настинка.

Натурален сок от зеленчуци е чудесна алтернатива, тъй като има малко калории и въглехидрати. Поставете в блендер малко спанак, зеле, моркови, целина и магданоз. Тази напитка трябва да се пие веднъж на ден в продължение на две седмици, за да подобрите цялостната кондиция на организма си. Освен това приемайте два пъти на ден чай от шипки. Шипката е натурално лекарство за хидратиране на организма и намаляване на кръвната захар.

 

Аюрведа философията препоръчва да пиете сутрин топла вода с лимон!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *