Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето какво ни причиняват неандерталските гени!

Гени от неандерталците в продължение на хилядолетия причиняват на хомо сапиенс редица тежки заболявания – рак, диабет, вълчанка, склонност към тежки депресии и дори неспособността да се откажем от цигарите!

neandТова твърдение звучи абсурдно, но то е подкрепено от сериозно научно изследване в Харвард. Учените са изследвали прецизно разположението на неандерталските гени в ДНК на съвременния човек, поясняват от utro.ru. Излиза, че гените на неандерталеца се намират в онези зони на ДНК, от които зависи работата на мъжката репродуктивна система, производството на кератини и предразположеността към определени болести.

Производството на кератини се е оказало полезно за древния човек: благодарение на тях неговата кожа, коса и нокти са станали по-здрави и това му е помогнало да оцелее в студения климат. Положителното е дотук – всичко останало от неандерталското наследство създава само проблеми.

Именно заради тези гени съвременните човеци боледуват от вълчанка, от болестта на Крон, чернодробна цироза и диабет. Въпросните гени оказват влияние върху нивото на противовъзпалителния протеин интерлейкин-18, който пречи на развитието на ред инфекциозни и автоимунни заболявания. Дефицитът отключва заболяванията, както и тежки депресии.

Учени от Националния музей в Лондон коментират, че в неандерталските гени е заложена и предразположеността ни към раковите заболявания. Древните хора също са страдали от рак, независимо че край тях не са съществували днешните виновници за това, канцерогените от екосредата. Това се доказва от находката в Хърватия отпреди няколко месеца. Там бе открито ребро от неандерталец с белези от костен рак. Щом ракът е разболявал предшествениците ни преди 120 000 години, проявата му може да е преди всичко “заслуга” на генетични заложби, а не на външно влияние?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *