ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Уникалните лечебни свойства на ленените семена (рецепти)

Благодарение на уникалния си състав семената от лен имат изключителен принос за съхранението на човешкото здраве.

leneno_seme_1_[160]Богатото съдържание на витамини от В-групата прави възможно приложението на семената за очистване от радионуклеиди, подобряване състоянието на сърдечно-съдовата система, благотворно въздействие върху зрението и укрепване на имунната система. Редовната употреба на отвари и настойки намалява холестерина, редуцира опасността от образуване на тромби и инсулт.

Ето няколко лесни, работещи рецепти с ленени семена по специализирания сайт www.100trav.com :

* Очистване на тялото от радионуклеиди. Една чаша семена се заливат с два литра вряща вода в термоизолиращ съд и се оставят за два часа. След това настойката се прецежда, охлажда се до стайна температура и се пие по половин чаша на всеки 2-3 часа.

* Лечение на артрит. Вземете 2-3 шепи ленени семена, загрейте ги в тиганче и ги сипете в платнени торбички. Тези торбички поставяйте върху болните стави, докато се охладят.

* Лечение на захарен диабет. 2-3 чаени лъжички зърна залейте с чаша студена преварена вода и ги оставете да киснат 2-3 часа. Изпийте цялото количество преди сън. Това трябва да се прави всяка вечер в продължение на 2-3 месеца.

* Лечение на изгаряния. Супена лъжица сухи листа от мента се заливат с 250 мл гореща вода и се оставят да киснат 10 минути. След това настойката се прецежда и се добавят две супени лъжици ленено масло. Разбиваме добре, за да се смесят маслото и отварата. В тази смес се навлажняват малки марлени тампони, с които се почиства периодично изгореното място.

* Лечение на синузит, ринит и гайморит. Две супени лъжици ленено семе се заливат със 150 мл прясно мляко. Сместа трябва да ври 10 минути, без да кипи, след което съдът се отдръпва от огъня и парите се вдишват няколко минути. За да се направи ефективна инхалация, при вдишването покрийте главата си над съда с достатъчно голяма хавлиена кърпа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *