Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народно лечение с ленени семена (рецепти)

Ленът е незаменим доктор: целебната сила на неговите семена помага при много болести, припомнят от www.100trav.com. Има голям брой рецепти от народната медицина, с които се облекчава симптоматиката на много страдания.

leneno-semeУдивителното е, че заболяванията, които се повлияват, са от изключително широк спектър. Ленът помага при лечението на кожни болести, проблеми със стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система, подобрява функциите на бъбреците. Повлиява благотворно женското здраве и е особено ценно средство по време на бременност. С помощта на различни отвари и запарки може да се противодейства на онкологичните заболявания и да се неутрализира стрес.

Ето няколко изпитани рецепти с ленени семена, които са лесни за изпълнение:

* За укрепване на имунната система. Всеки ден прибавяйте в храната 1-2 супени лъжици ленени семена. На децата може да се приготви смес от една чаена лъжичка мед и три лъжички ленено брашно. От тази сладка смес на мъниците може да се дава три пъти на ден по една малка лъжичка.

* Лечение на запек. За да се справите с това неприятно състояние, сдъвчете две супени лъжици ленени семена – може да ги стриете предварително. Преглъщайте с вода. По-лесно ще ви е, ако си направите настойка: две чаени лъжички семена залейте с 250 мл вряла вода. Похлупете и след 30 минути изпийте цялото количество на бавни глътки.

* Лечение на отоци. Четири супени лъжици семена залейте с литър студена вода и поставете да заври. Сместа трябва да ври 15 минути, след което се пресипва в термос и се оставя затворена в него за един час. Отварата се пие на всеки два часа по половин чаша.

* Лечение на гастрит. Супена лъжица семена заливаме в термос с половин литър гореща вода и оставяме да почива един час. От настойката се пие по една чаша два пъти на ден.

Следва

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *