ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За лечебните свойства на лешника

Лешникът е популярен преди всичко с вкусните си плодове и малко хора знаят, че лечебни свойства имат също корените, кората и листата му.

leskaЛешниковите ядки съдържат всички нужни на човека хранителни вещества – протеини, мазнини, въглехидрати. В химичния им състав присъстват калций, калий, йод, желязо, магнезий, флуор, манган. Има и витамини, разбира се: A, C, E, B1, B2, PP. Ядките подобряват работата на мозъка и стимулират паметта и вниманието. Полезни са както за деца, така и за възрастни хора: ускоряват обмяната, стабилизират имунната система след прекарани болести и изтощение.

Ето няколко рецепти с активен компонент от леска – кора и листна маса. Препоръчани са от сайта за здраве www.100trav.ru.

* Настойка от дървесна кора при сърдечно-съдови проблеми. Супена лъжица кора от лешников храст се залива с чаша вряла вода и се оставя да кисне 7-8 часа. На следващия ден прецедената настойка се изпива, като се разделя на 3-4 равни части и през равни интервали от време. Процедурата се изпълнява в продължение на две седмици.

* Отвара от лешникови листа. 25 грама сухи листа се заливат с чаша студена вода и се поставят да заврат на бавен огън. След като ври 20 минути, течността се отдръпва и се захлупва за още 20 минути. Пие се по супена лъжица не повече от 4 пъти на ден.

* Чай за прочистване на бъбреците. На супена лъжица листа от лешников храст измерваме по чаша гореща вода; заливаме желаното количество в термос и затваряме за един час. Пие се 2-3 пъти на ден по половин чаша.

* Общоукрепваща настойка. Стриваме три супени лъжици лешникови ядки и заливаме с 50 мл гореща вода. Към получената кашичка прибавяме чаена лъжичка мед и хубаво разбъркваме. При постоянно бъркане доливаме още 200 мл гореща вода и оставяме сместа да почива половин час. От тази настойка приемаме до пет пъти на ден по 50 милилитра.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *