Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

20 медицински изследвания, които доказват, че канабисът лекува рак!

Вече има много доказателства, че това растение може да спре метастазите при много форми на рак.

От друга страна, аргументите срещу употребата на марихуана обикновено се публикуват в психиатрични списания и показват, че няма научни доказателства, че канабисът е вреден за човешкото здраве. Всички психологически оценки от приема на канабис са до голяма степен въз основа на предположения, предложения и забележки.

Тук ще ви запознаем с 20 медицински изследвания, които доказват че марихуаната/канабисът може да бъде ефективен при лечение на рак. Моля, имайте предвид, че това е един много кратък списък с изследвания, които подкрепят употребата на марихуаната като лекарство.

Рак на мозъка

1. Изследване, публикувано в British Journal of Cancer, проведено от Катедрата по биохимия и молекулярна биология в Университета Комплутенсе в Мадрид. Това проучване установило, че тетрахидроканабинол (THC) и другите канабиноиди инхибират растежа на туморите.

2. Изследване, публикувано в списанието Neuroscience разглежда биохимичните реакции при острите увреждания на невроните и невродегенеративните заболявания. Те провели изследване с магнитен резонанс, което установило, че ТНС намалява невроналното нараняване при плъхове. Резултатите от това проучване доказват, че канабиноидите могат да служат за защита на мозъка от невродегенерация.

3. Изследване, публикувано в списанието Pharmacology And Experimental Therapeutics вече призна факта, че канабиноидите притежават антитуморни свойства. Това проучване изследва ефекта на канабидиол върху клетъчните линии от човешката глиома. Добавянето на канабидиол води до драматичен спад в жизнеспособността на глиома клетките. Глиомът е думата, използвана за описание на мозъчен тумор. Проучването прави заключение, че канабидиолът е в състояние да доведе до значителна антитуморна активност.

4. Изследване, публикувано в списанието Cancer Molecular Therapeutics очертава как мозъчните тумори са силно устойчиви на настоящите противоракови лечения. Това е изключително важно за намирането на нови терапевтични стратегии.

Рак на гърдата

5. Изследване, публикувано в US National Library of Medicine, проведено от Медицинския център на Калифорния е установило, че канабидиолът инхибира клетъчната пролиферация и инвазия на рака на гърдата и значително намалява туморната маса.

6. Изследване, публикувано в списанието Pharmacology and Experimental Therapeutics установява, че THC, както и канабидиолът драстично намаляват растежа на раковите клетки на гърдата. То потвърждава ефективността на тези съединения.

7. Изследване, публикувано в Molecular Cancer показва, че THC намалява растежа на туморите. То установява, че канабиноидите подтискат пролиферацията на раковите клетки и увреждат туморната ангиогенеза. Това проучване осигурява силно доказателство за положителните резултати от канабиноидните терапии при лечение на рака на гърдата.

8. Изследване, публикувано в Бюлетин на Националната академия на науките на Съединените американски щати (PNAS) определя, че канабиноидите подтискат рака на гърдата.

Рак на белия дроб 

9. Изследване, публикувано в списание Oncogene,  проведено от Медицинското експериментално училище в Харвард, установява, че ТНС инхибира епителния растежен фактор, предизвикващ клетъчната миграция при белодробния рак. THC трябва да бъдат проучени, като нови терапевтични молекули за контролиране на растежа и метастазирането на някои белодробни ракови заболявания.

10. Изследване, публикувано в US National Library of Medicine от Катедрата по обща хирургия към Института по токсикология и фармакология в Германия, е установило, че канабиноидите подтискат инвазията на рака. Ефектите са били потвърдени в първични туморни клетки при пациент с рак на белия дроб. Като цяло, данните показват, че канабиноидите намаляват инвазивността на раковите клетки.

11. Изследване, публикувано в US National Library of Medicine, проведено от Медицинското училище в Харвард изследва ролята на канабиноидните рецептори при ракови клетки в белия дроб. Те определят тяхната ефективност и предполагат, че трябва да се използват за лечение срещу рак на белия дроб.

Рак на простатата

12. Изследване, публикувано в US National Library of Medicine показва намаляване на раковите клетки в простатата, посредством канабиноидните рецептори.

13. Изследване, публикувано в US National Library of Medicine очертава множеството изследвания, доказващи ефективността на канабис за лечение на рак на простатата.

14. Изследване, публикувано в US National Library of Medicine е установило, че клиничното изпитване на CBD срещу карцином на простатата е задължително. Те са установили, че канабидиол значително инхибира клетъчната жизнеспособност на тумора.

Рак на кръвта

15. Изследване, публикувано в списание Molecular Pharmacology наскоро показва, че канабиноидите индуцират инхибиране на растежа и апоптозата при клетъчния лимфом.

16. Изследване, публикувано в International Journal of Cancer определя и илюстрира, че канабиноидите оказват антипролиферативни и проапоптотични ефекти при различни видове рак в мантията на клетъчния лимфом.

17. Изследване, публикувано в US National Library of Medicine, проведено от Катедрата по фармакология и токсикология при Университета във Вирджиния е установило, че канабиноидите индуцират апоптозата в клетките на левкемията.

Рака на устната кухина

18. Изследване, публикувано в US National Library of Medicine показва, че канабиноиди са мощни инхибитори на злокачествените клетки и са токсични за устните тумури.

Рак на черния дроб

19. Изследване, публикувано в US National Library of Medicine определя, че THC намалява жизнеспособността на карциномните клетки на черния дроб и намалява растежа им.

Рак на панкреаса

20. Изследване, публикувано в The American Journal of Cancer определя, че канабиноидните рецептори се изразяват в човешките туморни клетъчни линии на панкреаса и туморните биопсии при много по-високи нива, отколкото в нормалната тъкан на панкреаса. Резултатите показват, че те индуцират апоптозата и намаляват растежа на туморните клетки, като инхибират разпространението им.

Активните линкове сочат публикацията за изследването (с превод от Гугъл).

Публикацията е превод със съкращения от сайта: http://www.collective-evolution.com/2013/08/23/20-medical-studies-that-prove-cannabis-can-cure-cancer/

 

 

 

5 факта за марихуаната и ползата от нея

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *