Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето какви са опасностите на домашното раждане!

Домашното раждане е толкова рисковано за здравето на детето, колкото карането на автомобил с висока скорост, без предпазни колани.

birthТова сравнение правят медици в коментар за новата вълна от популярност на домашните раждания.
Бразилката Жизел Бюндхен роди и двете си деца вкъщи, във ваната, макар че нищо не й пречеше да го направи в елитна клиника, описват от medikforum.ru. Жизел обаче обяви, че вкъщи й е най-комфортно. Тя, разбира се, имаше на разположение безопасни и луксозни условия в тузарския си дом. Освен това до нея през цялото време бе най-близката й приятелка, дипломирана акушерка.

Бюндхен е една от законодателките на домашните раждания. Примерът й по обясними причини е заразителен. Домашните раждания ту стават привлекателни и броят им се увеличава – ту намаляват. Сега отново има подем и това е повод специалистите да обяснят някои неща.

Медицината не ги отрича, но прави уговорка, че те не са за всеки. Допустими са при напълно здрава и спокойна бременност и при условие, че все пак на раждането присъства акушерка и е възможна бърза връзка със специализирана клиника.
Изследване върху 500 планирани домашни раждания, които отговарят на описаните условия, все пак прави някои тревожни изводи. Смъртността на новородените например е три пъти по-висока в сравнение с ражданията, протекли в болнични условия. Така твърдят учени от Оксфорд, чието е й сравнението на домашното раждане с пътуване в скоростен автомобил без колани.

В случаите на усложнения от рода на хипоксично-исхемична енцефалопатия (ограничено снабдяване на детския мозък с кислород) родените вкъщи бебета получават необходимата медицинска помощ със закъснение. Трябва време, за да се стигне до най-близкото здравно заведение, а забавянето може да причини усложнения от рода на церебрален паралич, двигателни и когнитивни проблеми, част от които понякога се проявяват едва в училищна възраст. Рискът това да се случи, ако раждането протича в болница, е значително по-малък.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Ето какви са опасностите на домашното раждане!

  1. Teodora Bojanova каза:

    Пълни глупости. По-ниските рискове са при домашното раждане, вижте какво правят в Холандия. Пищят докторите, щото им намалява бизнеса.
    Раждането не е болест! Болницата е за болни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *