Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четиво за себеуважаващата се жена: 4-те най-важни неща за интимната хигиена!

higienaЗнаете ли, че вагиналните инфекции могат да бъдат избегнати с по-добра интимна хигиена? Нашите лесни съвети ще помогнат на жените, които често страдат от възпаления и гъбички.

1. Грижата за външните полови органи предпазва вагината

Състоянието на вулвата има директно влияние върху здравето на вагината. Пространството между срамните устни е изпълнено с флора, която е напълно идентична с вагиналната флора, така че всичко, което може да наруши баланса на едната, е вредно и за другата. Необходимо е да се използва сапун с неутрално pH, но това е недостатъчно, за да се постигне максимален влагалищен комфорт.

2. Ежедневните превръзки – враг №1

Постоянната употреба на ежедневни превръзки увеличава значително рисковете от развитие на вагинални микози и инфекци. Те изсушават вулвата, а нейната лигавица има нужда от влага, за да се поддържа балансът на флората.

3. Агресивните тампони

Жените, които често страдат от вагинални инфекции, трябва да избягват употребата на тампони, пише сп. „Здравен журнал“. За тях по-подходящи са дамските превръзки, които трябва често да сменят.

4. Рисковите дрехи

Синтетичното бельо води до затопляне и изсушаване на външните полови органи. Търкането в синтетичната материя може да предизвика възпаление. Тесните панталони също са негативен фактор за интимния комфорт. Италианско проучване за връзката между начина на обличане и гинекологичното здраве на жената показва, че най-безопасни от всички дрехи са чорапогащите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *