Бързо и лесно! Вкусен омлет със зелен лук стимулира апетита!

omlet zelen lukОмлетът е кулминацията на кулинарната импровизация. Приготвя се бързо и лесно с обикновени продукти. Този апетитен вариант е с плънка от гъби с аромат на чесън. Сервирайте като обяд или вечеря със зелена салата и топъл, хрупкав хляб.

Продукти: 

2 големи яйца
1 чаена лъжичка нарязан пресен кервел (див керевиз)
1 чаена лъжичка нарязан пресен естрагон
1 чаена лъжичка накълцан зелен лук
1 супена лъжица вода
сол и черен пипер на вкус
55 г гъби, нарязани
1 скилидка чесън, счукана
15 г безсолно масло

Начин на приготвяне: 

Счупете яйцата в купа и добавете кервела, естрагона, зеления лук, водата и черен пипер на вкус. Разбийте, но не твърде много, за да не развалите консистенцията на омлета. Оставете настрани, докато приготвите гъбите.

Загрейте тиган с диаметър 18 см и незалепващо покритие. Добавете гъбите и чесъна и задушете внимателно за 3-4 минути или докато гъбите омекнат и пуснат сока си. Увеличете малко котлона и продължете да задушавате още 1 минута, докато отделилата се течност се изпари. Прехвърлете гъбите в малка купа и оставете настрани. Избършете тигана с кухненска хартия.

Отново загрейте съда на силен огън за няколко секунди, докато се нагорещи. Добавете маслото и го разтопете, като накланяте тигана, за да може то да покрие цялото дъно. Сипете яйцата със зелените подправки. Пържете около минута, като бъркате внимателно с дървена шпатула и придърпвате краищата на омлета, за да не остане суров в средата.

Когато омлетът се стегне, спрете да бъркате и пържете още 30 секунди или докато долната страна стане златистокафява. Горната част трябва да е съвсем леко втвърдена.

Поръсете гъбите върху средата на ястието. Като използвате шпатула, загънете омлета върху плънката. Бързо прехвърлете сгънатия омлет в затоплена чиния и сервирайте веднага.

Ползи за здравето: 

Зеленият лук стимулира апетита.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *