Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Осигурете грижа за очите, вместо лечение

За да запазите доброто си зрение в напреднала възраст, трябва да се грижите за очите си от младини

 

очи болести

Водещи офталмолози се обединиха около няколко основни правила:

Редовен профилактичен преглед. Желателно е веднъж годишно да посещавате очен лекар. Така специалистът има възможност да коригира навреме късогледство, далекогледство или астигматизъм, да улови безсимптомно протичащо заболяване и да назначи лечение още в началната фаза.

Слънчеви очила целогодишно. Наистина през лятото слънцето грее много силно, но и през зимата има дни, в които то блести особено ярко и пронизва очите. На ски пистата е задължително да сте с очила. Специалистите не са единодушни дали може да ги замените с фотосоларни лещи.

Ако не предпазвате очите от вредните ултравиолетови лъчи, може да си навлечете главоболие, конюнктивит, дори фотофобия – изострена чувствителност към светлината.

Почивка. Най-добрата е сънят. Ако по цял ден сте пред компютъра, естествено е да чувствате напрежение в очите, а в края на деня може и да ви болят. Спазвайте правилото: на всеки 20 минути пред компютъра, независимо дали пишете или четете, отклонявайте поглед от монитора. Гледайте 10-15 секунди към ъгъла на стаята, след това 10-15 секунди фиксирайте поглед върху близък предмет. Може да завършете гимнастиката с кръгообразни движения на очите. При умора и напрежение ще ви помогнат успокояващи компреси с лайка (или зелен, черен чай). Сложете две пакетчета в чаша и залейте с топла (но не вряла) вода. Изчакайте 30 секунди. По-добър ефект ще постигнете, ако използвате дестилирана вода. Изчакайте 30 секунди. По-добър ефект ще постигнете, ако използвате дестилирана вода. Извадете пакетчетата и след като изстинат, ги изцедете. Легнете и ги сложете върху затворените клепачи. Останете така 5-10 минути.

Хранете очите. Известно е, че морковите са полезни за зрението заради съдържанието на витамин А. Но към тях се присъединят авокадото, чушките, бадемите, лайма. Яйцата също са добър източник на витамин А, лутеин и зеаксантин – естествени антиоксиданти, които поддържат нормалната функция на очите, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *