Топ -10 на страните със здравословно хранене

Къде бихте отишли, ако финансират ваше пътуване до страна със здравословно хранене? Интересно!

suveti_za_zdravoslovno_hraneneИди в Холандия; в САЩ в никакъв случай! По този показател Америка не е дори в списъка на първите 20. Най-зле стои въпросът с храненето в Чад.

Международното обединение Оксфам (Oxfam) изучи храненето в 125 страни, информират от kp.ru. Проучването отчита такива фактори, като: достатъчно ли е количеството на храната, какви са цените на основните храни, качеството им и нивото на заболеваемостта, свързана с храненето.

Оказва се, че най-добре стоят нещата в Холандия, описват от medikforum.ru. Тук храната е най-евтина, диабетът и други болести, свързани с храненето, не са с най-лошите показатели. По-нататък следват Франция и Швейцария. В Топ-10 влизат още Швеция, Австралия, Ирландия, Португалия и Люксембруг.

Най-висок процент затлъстяване сред населението има Австралия. 27% от австралийците имат този проблем. Най-много диабетици пък са отчетени в Саудитска Арабия.

Чад, Етиопия и Ангола са страните с най-лошо хранене. Освен непълноценно и недостатъчно като количество, храненето е свързано с много лоши хигиенни условия.

В САЩ храната е най-достъпна, в Исландия – най-качествена. В Бурунди не си дояждат 67 процента от хората, а в Индия 44% от децата са с тегло под нормата поради недохранване.

Ето и кои са страните с най-добре решен продоволствен проблем и най-здравословно хранене – по реда на класирането: първа Холандия, следват Франция, Швейцария, Дания, Швеция, Австрия, Белгия, Ирландия, Италия, Португалия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *