Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 храни, които намаляват високо кръвно налягане незабавно!

Високо кръвно налягане може да доведе до увреждане на сърцето, кръвоносните съдове и бъбреците. 

Високо кръвно може да доведе до сериозни здравословни проблеми като сърдечна недостатъчност, инсулт, коронарна болест на сърцето и бъбречна недостатъчност. Има начини естествено да намалите кръвното си налягане, като ядете определени храни.

високо кръвноЧесън

Консумирането на чесън е един от най-бързите начини за понижаване на кръвното налягане. Освен това може да ви защити срещу сърдечно-съдови заболявания. Съставките на чесъна взаимодействат с червените кръвни клетки, които позволяват на кръвоносните съдове да се отпуснат и така налягането става естествено по-ниско. Направено е проучване, в което на участниците с високо кръвно е дадено да консумират чесън. За по-малко от пет часа кръвното им налягане е паднало 7/16 мм живачен стълб и в рамките на 5 до 14 часа се е нормализирало напълно.

Джинджифил

Този пикантни корен често се използва в азиатската кухня и също може да помогне за намаляване на кръвното налягане. Хората, които взимат лекарства за тяхното високо кръвно налягане трябва да използват джинджифил с повишено внимание, тъй като той може да го намали прекалено много или да доведе до неравномерен сърдечен пулс.

Тъмен шоколад

Любителите на шоколада могат да се радват, защото приема на черен шоколад всекидневно може да намали високото кръвно налягане. Флаванолите в тъмния шоколад активират азотната киселина, която е газ, който позволява на кръвоносните съдове да се отпускат и да се разширяват. В изследване, публикувано в броя от март 2010 г. „European Heart Journal“ учени от Германския институт на Human Nutrition в Германия са установили, че участниците, които ядат около 7,5 грама черен шоколад на ден са имали по-ниско кръвно налягане и 39% по-малко вероятно шанс за получаване на инфаркт или инсулт.

 

 

Аюрведа философията препоръчва да пиете сутрин топла вода с лимон!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *