ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Храни, които само изглеждат здравословни – част 2

 

Повечето храни, които са преработени много трудно могат да се приемат като здравословни.

Част 1

 

6. Шейкове 

Повечето хранителни вериги и кафе-барове започват с добри намерения и здравословни съставки за шейкове. Те се правят със смесване на плодове, кисело мляко и нискомаслени млечни продукти.  Проблемът с този на пръв поглед здравословен вариант е това, че се добавят захар, сладолед и ароматизирани сиропи. Търговските мрежи често добавят половин дузина съставки.  Получената комбинация може да достигне 500-600 калории!

7. Пакетирано пуешко месо 

Пуешкото месо е отличен източник на чисти белтъчини и е добър избор за бърз обяд или вечеря, но пакетираните съдържат много консерванти и нитрати, за да се удължи срокът на годност.

8. Храните, етикетирани „без мазнини“ 

Без мазнини НЕ означава без калории. Храните, които не съдържат мазнини, не са автоматично здравословни храни. Храните без мазнини често са лишени от аромат. За да им се даде повече привлекателност, хранителни компании изливат в тях захар, сгъстители и натрий. Винаги проверявайте етикетите, когато купувате пакетирани храни.

9. Печени картофи в ресторант

Разбира се, печените картофи в естественото им състояние са здравословна храна. Картофите са естествено богати на витамин С, калий и фибри. Освен това, един средно голям печен картоф съдържа само около 160 калории. Но ако сте в ресторант, не си мислете, че печен картоф е най-здравословния избор в менюто. Много ресторанти предлагат печени картофи „напълно заредени“ с масло, сметана, сирене, бекон и други екстри, които могат да добавят до около 600 калории и 20 грама мазнини.

10. Мюсли 

Мюслито обикновено включва хранителни съставки: овесени ядки, сушени плодове, както и здравословна доза от мазнини от ядки и семена. Проблемът е, че повечето от тях са покрити със захар, мед и меласа и след това се пекат в масло. Традиционната една чаша за закуска може да съдържа близо 600 калории и 20 грама захар, преди да добавите прясно или кисело мляко. С добавянето на гурме съставки като кокосово масло, шоколад и печени бадеми, някои търговски марки достигат до 25 грама мазнини на порция!

11. Диетични газирани напитки 

Разбира се, диетичните газирани напитки са без калории, но няма доказателства, че като ги пиете ще отслабнете. В действителност, пиенето на диетични газирани напитки повишава вашето желание за сладкиши и възпрепятства естествените механизми на тялото ви, които ви помагат да контролирате глада и апетита.

 

 

8 горещи въпроса за диетите и здравето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *