Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Храни, които звучат здравословно, но не са!

Печени, без мазнини, пълнозърнести, без глутен, веган… Понякога нашите усилия да направим здравословен избор може да се окажат с обратен ефект на очаквания от нас.

Безглутеновите храни могат да съдържат точно толкова калории, захари и мазнини, колкото и техните колеги – ако не и повече! А знаете ли, че много видове хляб с надпис „пълнозърнести“ и „пшеница“, всъщност са направени с рафинирани или бели брашна? Четете нататък, за да видите този списък от привидно здравословни храни, които всъщност не са здравословен избор. Може да се изненадате да откриете, че някои от тези виновници са продукти, с които се храните всеки ден!

1. Пълнозърнест и пшеничен хляб

Пълнозърнестите храни, по дефиниция, са храни, които съдържат всички основни части на цялото потомство на зърното, което включва и трици, зародиш и ендосперм. Без обработка тези компоненти остават непокътнати и осигуряват повече протеини, фибри и важни витамини и минерали. Как може да сте сигурни, че получавате пълнозърнести храни? Прочетете внимателно етикетите за хранителната стойност. Ако първият елемент в списъка на съставките е рафинирано брашно (това обикновено означава „избелено“ или „неизбелено обогатено пшенично брашно“) не получавате 100% пълнозърнест хляб.

2. Вегетариански тестени изделия 

Само защото една бисквита, торта или хляб е веган, не означава, че е здравословна. Популярните вегетариански книги, ресторанти и сладкарници подкрепят вегетарианските бисквити, торти и хляб като здравословни супер храни, които могат да се включат като част от балансирана диета. Вегетариански продукти могат да съдържат точно толкова калории, захар и мазнини, както традиционни тестени изделия.

3. Дресинг за салата без мазнини

Когато се опитвате да отслабнете, салатите могат да бъдат идеалния обяд или лека вечеря. Много хора си мислят, че дресинг без мазнини е здравословен избор. Салатите съдържат мастноразтворими витамини, важни минерали и антиоксиданти, които защитават нашите органи от заболяване. Но без добавяне на някои мазнини, нашите тела не са в състояние да абсорбират напълно хранителните вещества в салатата.

4. Енергийни закуски 

Енергийните закуски са перфектни преди тренировка, нали? Не е точно така! Много от тях са пълни с високо фруктозен сироп от царевица, захар и наситени мазнини, които запушват артериите.  В допълнение, енергийните закуски често съдържат синтетични съставки, които ние дори не можем да запомним. Някои енергийни закуски, които служат за заместване на едно хранене съдържат повече от 350 калории – това е повече, отколкото „размера на закуската“ за повечето хора.

5. Готови салати 

Говорейки за салати … не мислете, че всичко с думата „салата“ ще бъде здравословно. Готовите салати с риба тон, пиле, скариди често са натоварени със скрити мазнини и калории, поради високото им съдържание на масло и майонеза. Направете своя собствена версия у дома и включете подправки като дижонска горчица, кисело мляко и пресни билки!

Продължение …

 

Изберете храни със здравословни мазнини!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *