Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 изненадващи предимства на правилното нощно хранене

Колко пъти сте чували някой да казва, че ако искате да отслабнете не трябва да ядете през нощта? Или, че яденето твърде късно е сигурна рецепта за наддаване на тегло? 

Въпреки това, което може да сте чули в действителност, яденето на определени храни през нощта, може наистина да ускори постигането на вашето здравословно тегло.

Храненето през нощта не е лошо при определени обстоятелства. Вижте ги!

1. Храна с нисък гликемичен индекс може да помогне за контрол на кръвната захар на сутринта

Започването на деня ви след добър сън през нощта означава да сте се погрижили за вечерното си хранене. Хората, които ядат за вечеря храна с по-нисък гликемичен индекс имат по-ниска кръвна захар на другата сутрин. Оптимизиране на контрола на кръвната захар е важно не само за нормализиране на теглото ви, но също така и за цялостното ви здраве, за да нямате нужда от лечение. Опитайте храни като леща, черен боб, сладки картофи или любимия ви зелен зеленчук с протеини, като ги съчетаете с пилешки гърди, постно говеждо или сьомга.

2. Не всички въглехидрати ще се превърнат в мазнини, ако ги ядете късно през нощта

Ако сте имали физическа дейност или тренировка трябва да се нахраните в 45-те минути след това, за да възстановите мускулите си и да получите обратно енергията, която сте изразходвали. Това трябва да стане, независимо от времето през деня или вечерта. Не се страхувайте, че тези въглехидрати ще бъдат складирани като мазнини. Яжте въглехидрати като сладки картофи и банани, за да заредите енергийно вашите мускули.

3. Яденето на въглехидрати през нощта може да помогне за контрол на глада

Едно скорошно проучване показва, че яденето на въглехидрати през нощта може действително да ви помогне да контролирате апетита си през целия ден. Учените поставят група от 63 затлъстели жени и мъже полицаи на две диети. Първата диета включва прием на въглехидрати равномерно през целия ден, а при втората по-голямата част от въглехидратите се вземат на вечеря и през нощта. Резултатите показват, че участниците, които ядат най-много въглехидрати по време на вечеря намаляват глада.

4. Протеините преди лягане могат да ви помогнат да изградите мускули, докато спите

Съществува мит за яденето преди лягане, че вие ​​не смилате храната, докато спите. Това е доста далеч от истината. Докато сте заспали, тялото ви няма да спре да работи – сърцето изпомпва кръвта, през белите дробове преминава въздух. Стратегическо хранене преди да отидете в леглото може да помогне за оптимизиране на вашите усилия за изграждане на мускулите.  Културистите отдавна включват в храненето си преди лягане храни, богати на протеини, като мляко, сирене и кисело мляко, за да помогнат на организма си да изгражда мускулите, докато спи. Ако се храните нощно време, пробвайте с протеинов шейк или кофичка кисело мляко – това е полезно и за късна вечеря.

 

 

Мощно успoкоение

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *