Ако сте диабетик, внимавайте пред щанда с безалкохолни!

diabet bezalkoholniАко сте диабетик, безалкохолните напитки крият опасности. Газираните (с изключение на диетичните им разновидности) съдържат прекалено много захар и калории и дори 100% натуралните плодови сокове трябва да бъдат ограничавани, защото имат доста повече захар от същинския плод и никакви влакнини.

  • Купувайте сок от нар и го разреждайте. Той е особено богат на антиоксиданти, но като останалите плодови сокове съдържа доста калории. Разредете го с поне 50% вода и кубчета лед.
  • Запасете се с чай. Ако намалявате приема на газирана вода и сладки безалкохолни напитки и невинаги ви се иска чиста минерална вода, можете да пиете чай. Той е изключително богат на антиоксиданти, които предпазват артериите и предотвратяват усложненията при диабет. За допълнително удобство, когато сами си приготвяте чай, опитайте торбичките за студен вариант на напитката. Разбира се, можете да намерите и много видове готов студен чай без захар, включително и зелен. Само избягвайте подсладените.
  • Търсете овкусена вода без калории, която да не е газирана. За разлика от газираната минерална вода и содата, тя не съдържа много натрий.
  • Пробвайте доматения сок. Това е добър начин да включите порция зеленчуци в дневното си меню и има по-малък ефект върху кръвната захар, отколкото плодовите сокове. Същевременно доматеният сок съдържа много натрий, затова търсете разновидност с ниско съдържание на сол или разредете обикновения доматен сок с вода.
  • Ако купувате газирани напитки, нека са диетични. Газираните напитки съдържат много „празни“ калории. Консумацията им повишава риска както от диабет, така и от затлъстяване. Ако все пак не можете без тях, спирайте се на диетичните варианти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *