Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква е ползата от приказния нар?

Този екзотичен плод, който изглежда сътворен за възхищение и забава на разглезени принцеси, всъщност е изключително полезна храна. Каква е ползата от нара?

nar11Нарът е богат на антиоксиданти и това е основната му полза, коментират диетолози за meddaily.ru. Наровият сок предпазва от сърдечни пристъпи и инсулт. Той възпрепятства образуването на холестеринови плаки в кръвоносните съдове; смята се дори че е в състояние да ги разлага.

Другото предимство на сочните алени зрънца е че могат да поддържат в норма кръвната захар и холестерина. В този плод няма много калории, няма холестерин и наситени мазнини. В много изследвания се твърди, че нарът може да убива клетките на рака на млечната жлеза. Сокът от нар неутрализира свободните радикали, потиска развитието на тумори и изобщо въздейства възпиращо на всякакви възпалителни/окислителни процеси, които отключват онкологични промени в тялото.
Нарът се препоръчва за хипертоници. Той е в състояние да ликвидира пораженията и възпалителните огнища в кръвоносните съдове. Ефектът му е аналогичен на този от аспирина – в състояние е да разрежда кръвта.

Приемът му се отразява благотворно върху кожата: плодът съдейства за клетъчната регенерация на епидермиса; благодарение на него се ограничава появата на тъмни петна и се ускорява зарастването на раните.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *