Народно лечение на артрозно коляно – 1

Ако коляното ви “хлътва” и се подгъва, ако скърца в движение или сутрин боли при първите стъпки, най-вероятно развивате артроза.

koleno1Причините за тази болезнена промяна, присъща на напредналата възраст, могат да бъдат няколко: системно претоварване, генетична патология, наднормено тегло. Влошаването на вашата подвижност става постепенно. Отначало подвижността ви е ограничена за известно време, но после неудобството преминава. Преминава няколко пъти…след което става постоянно.

Забелязвате, че коляното е някак подпухнало. Боли. След това се появява неприятното “хрускане”. Не можете да сгънете крака в коляното. Ако е сгънат – с мъка го изпъвате. Следващата фаза говори за необратимост: коляното, или и двете колена, видимо се променя, костите изглеждат по-големи. Движенията са мъчителни. Боли при най-малкото натоварване.

Това състояние е знак, че хрущялната тъкан в колянната ви става е силно изтънена или вече съвсем се е изтрила. Оттук нататък болката ви ще е постоянна. Имате две решения: оперирате се и си слагате изкуствена става. Или решавате да съхраните каквото ви е останало: започвате консервативно лечение, включително по рецепти от народната медицина. Колкото по-рано започнете това лечение – толкова по-бавно ще достигнете до крайната фаза на износения хрущял, на възпалената става.

Народното лечение на колянна артроза включва продължителна употреба на отвари, настойки и мехлеми. С тях възпалителните процеси могат да се блокират и да се постигне подобрение, без при това да настъпят други увреждания или негативни странични ефекти, пишат от 100trav.com. Последното нерядко се случва, когато лечението е медикаментозно.

* Ето една популярна рецепта, която е и лесна за изпълнение: настъргваме корени от хрян, заливаме ги с вода в емайлиран съд и ги задушаваме на слаб огън. След като сместа изстине, потапяме в нея памучна тъкан, изстискваме я и увиваме болното коляно. Мастото предварително намазваме с подхранващ крем. Тези леки компреси обикновено се правят вечер преди лягане. За да има ефект от лечението, процедурата трябва да се повтаря поне един месец.

Следва

Оценете статията
Оценка 4.2 от 5 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.