ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Настойки, сиропи и сокове против кашлица

Всяка аптека ще ви предложи безброй медикаменти, които да ви помогнат в поредната битка със сезонната кашлица. А опитахте ли някое от многото народни средства? Повярвайте – някои от тях са по-ефективни от скъпите сиропи и хапчета!

kashlicaЕто част от проверените рецепти за лечение на кашлица, събрани от travmedicina.ru!

* За приготвянето на балсам против кашлица пригответе половин килограм кълцани орехови ядки, 100 грама сок от алое, 300 грама мед и сока на 4 лимона. Всичко се смесва внимателно и се прибира в хладилника. Лечебната доза за възрастен е три супени лъжици на ден, а за децата – три чаени лъжички. Взема се на три пъти половин час преди хранене.

* Срещу кашлица смесете сок от моркови и прясно мляко в равни количества. Пият се по няколко глътки 5-6 пъти на ден и преди сън.

* И черната ряпа помага! Ако кашляте – накълцайте ряпата на тънки лентички и ги покрийте с мед. Оставете в покрит съд и на всеки три часа вземайте по 2-3 лъжици от образуваната течност.

* При суха кашлица смесете половин чаша краве масло, един суров жълтък от прясно яйце и захар на вкус. Сместа се взема два пъти на ден по 2 чаени лъжички.

* Ако кашлицата е дълбока и слиза към гърдите, разтрийте гръдния кош със сухо парче плат, а после масажирайте със затоплена свинска мас докато попие.

* При кашлица с храчки сварете половин чаша стафиди в чаша вода и прибавете една супена лъжица сок от лук. Отварата се изпива вечер преди сън. Може да се приеме и през деня, като цялото количество се разпределя на три равни части и се пие 20 минути преди сън.

* Половин чаша мед се разбива с 3-4 чаени лъжички ябълков оцет. Взема се на всеки 3-4 часа по две чаени лъжички. Медта и оцетът успокояват спазмите и разводняват гъстите секрети.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *