Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето коя е най-добрата диета!

Специалисти от няколко страни колективно определиха коя е най-добрата диета на 2013-а. Очаквате, че това е средиземноморската? Но не е!

dietaОказва се, че повече “точки” печели т.н. нордическа или скандинавска диета. Средиземноморската се основава на изобилните зеленчуци – домати, български чушки, лук и чесън, зелени подправки. Освен това тя е богата на морска риба и дарове, зехтин, пълнозърнест хляб.

Нордическата диета успешно конкурира средиземноморската, описват от medikforum.ru. Оказва се, че тя е най-благоприятна за поддържане на здраво сърце. Финландски учени коментират, че чрез нордическата диета също както със средиземноморската се контролират стойностите на холестерина. Но в същото време е по-изразен противовъзпалителният й ефект и способността да предотвратява сърдечни заболявания.

Доста от учените са на мнение, че средиземноморската диета е по-уместна за южните райони на Европа, докато на север успехът е за нордическата. Тя по-добре отчита потребностите на организма, който през голяма част от годината е лишен от слънце. В нордическата диета стълбове са брюкселското зеле и тиквичките, които са богати на фибри и антиоксиданти. Освен това важна роля играят диворастящите плодове от рода на боровинките, които са витаминно депо и освен това съдържат омега-3 мастни киселини. Северната диета също отчита важното място на рибата в менюто, както и на нетлъстото месо и обезмаслени млечни продукти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *