Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аспиринът може да успокоява!

Учени от Чикагския университет информират за откритието си, че аспиринът може да действа като успокоително.

_aspirinaspirinПонякога възпалението провокира изблици на гняв, а аспиринът е противовъзпалително. Когато възпалението бъде овладяно – често и нервните изблици спират, поясняват от meddaily.ru. На този етап всъщност учените нямат еднозначен отговор на въпроса дали възпалението причинява агресия, или обратно – агресията провокира възпалителни процеси.

Във всеки случай двете явления са свързани и учените не оспорват това. Разгневеният човек има в кръвта си двойно повишени показатели за С-реактивния белтък, също както при възпалителни процеси.

Същият тип зависимости са били отчетени не само при хора, но и при лабораторни животни – котки и мишки. С-реактивният белтък се изработва от черния дроб като реакция срещу травма или инфекция. Той помага на имунната система да работи с повредени или мъртви клетки.

Споменатата избухливост повишава риска от всякакви форми на психични отклонения, включително депресия, тревожност, наркотична и алкохолна зависимост. Възможни са също проблеми от рода на хипертония, инсулт, диабет, артрит, язва и хронично главоболие. Такова разстройство е диагностицирано у 5% от възрастните. Обикновено първите симптоми се проявяват при момчетата на 13 години, и при момичетата на 19.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *