Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Притискане на нерв в рамото – симптоми и лечение

Неправилна поза, която сме заели по време на сън, най-често води до притискане на нерв.

притискане на нерв

Притискане на нерв може да се получи от заобикалящите го мускули или кости поради различни причини.

Но можем да пресилим рамото с вдигане на тежести или да получим травма. Нервът, който се намира в областта на шията, най-често се свързва с признаци и симптоми на притискане в областта на рамото. Симптомите могат да станат постоянни, а това изисква да се посъветвате със специалист.

Ако имате усещане за парене в областта на рамото или болките вървят надолу по ръката  – причината може да бъде притиснат нерв. Вие също може да изпитате болка от мускулни спазми, причинени от притискането на нерв. Освен това болките във врата и главоболие в тила могат да съпътстват болката от притиснат нерв в рамото. Болката е начин мозъкът да ви „сигнализира”, че нещо не е наред с тялото ви. Когато почувствате болка в рамото, може да е знак, че някой нерв е възпален. Ако компресията на нервите продължава за по-дълъг период и болката не преминава, трябва да вземете мерки, за да не получите постоянно увреждане на нервите.

Билки

Няколко противовъзпалителни билки могат да помогнат за облекчаване на болката, причинена от притиснат нерв. Куркумата и джинджифилът могат да помогнат за намаляване на възпалението. Можете да вземете тези билки в капсули или таблетна форма или просто да ги прилагате щедро към храната си. Също така опитайте босилек, арника, дяволски нокът, женско биле или бяла върба.

Рецепта за лечение от народната медицина:

Направете компрес от прясна извара. Сварява се 1 литър прясно мляко с 1 кофичка кисело – добре е, ако имате възможност да закупите чисто краве прясно мляко. Кипва се 5 минути, прецежда се и се слага на болното място, докато е топла.

 

Внимавайте да не натоварите кръста и гърба в спортната зала!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Притискане на нерв в рамото – симптоми и лечение

  1. БГСС каза:

    От 3 дни насам мисля, че имам прищипан нерв на дясното рамо. Болката се предаде към дясната ръка, в областа на лакътя. При определени движения на ръката болките са силни в лакътя като удари от ток. Реших да направя масаж с тенис топка. Поставих топката на пода, легнах с гърба си на нея като с движения достигнах болното място на плешката. Болките бяха ужасни. Чуствах като удари от ток дясната страна на гърба си като и удари от ток по цялата ми дясна ръка. Освен това на моменти ръката ми изтръпва, както и дланта. Когато раздвижа ръката си изтръпването изчезва.
    Мисля, че всичко това се появи след като съм заспал на стола най малко за 5 часа и най вероятно съм бил в някаква неудобна поза.
    Моля за съветите ви какво да предприема. Може ли да се самоизлекувам, или това заболяване ще се самоизлекува и отмине с времето от самосебе си.
    Благодаря ви предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *