Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си приготвим вана срещу махмурлук или простуда?

Опитвали ли сте се да помогнете на собственото си здраве с ваната у дома? Ето два варианта за това, препоръчани от web-zdrav.ru:

vana* Вана срещу махмурлук. Ако ви измъчва синдромът “на другия ден” и съжалявате за количеството спирт, погълнато предната вечер – напълнете ваната вкъщи с топла вода и изцедете в нея сока от два лимона и един грейпфрут. Соковете на цитрусите сполучливо извеждат от тялото продуктите от разпада на поетия алкохол. Останете във ваната, докато водата изстине. Ако направите това рано сутринта, за началото на работния ден ще сте в прилична форма.

*Лечебна вана при простуда. Народните лечители препоръчват във водата на тази лечебна вана да се сипят 1-2 корена джинджифил, настъргани на кухненско ренде; три супени лъжици спиртна настойка от ехинацея; един портокал, нарязан на ситно заедно с кората; една чаена лъжичка мед. Всички ингредиенти отначало се смесват в половин литър топла вода, след което се сипват във ваната. Водата там трябва да е много топла, но комфортна.

Преди да влезете във ваната, трябва да си приготвите силен черен чай. Добавете и в него една чаена лъжичка настойка от ехинацея, половин настърган корен от джинджифил и малко мед. Този чай изпийте бавно, докато лежите във ваната. Останете във водата най-много 15 минути. След това се изплакнете с топла вода и добре разтрийте тялото си с хавлиена кърпа. Завийте се по-топло.
Тази рецепта помага при първите признаци на простудата – когато ви побиват тръпки, но нямате температура. Може да си я направите и профилактично, ако през зимата сте се прибрали с мокри крака или ви е необяснимо студено.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *