Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Използвайте масло от копър против кожни проблеми!

През Средновековието копърът е бил известен като „Fenkle“ и е бил много популярна билка сред древните китайци, египтяни и римляните, които вярвали, че от него получават дълголетие, смелост и сила.

Те са го използвали както за укрепване на зрението, така също и за лечение на колики, против ухапвания от змия и за премахване на бълхи от кучета и котки. По земите на хан Кубрат древният обичай повелявал жертвената клада на бог Тангра да се пали със стръкче изсушен копър. Див копър или резене (Foeniculum vulgare Mill) се използва за лечение на колит, против газове и колики.

Екстракт от копър за получаване на масло се извлича от смачкани семена чрез парна дестилация – получава се 2 – 4 % масло. То съдържа изключително ценни съставки – каротин, пинтрен, лимонен, карвон, рибофлавин, дипептен, дехидрокарвон, феландрен, тиамин и други. Ето нашите съвети как да го използвате:

–      За увеличаване на кърмата, капнете 4 капки от маслото в чаша (150 мл) соево мляко и пийте сутрин със закуската.

–      Вземете си от аптеката обикновен вазелин и добавете към него 10 капки масло от копър. Мажете кожата на чувствителни места или ако имате обриви, пъпки и други проблемни участъци.

–      Опитайте масло от копър за регулиране на кръвната захар. Някои изследователи твърдят, че това масло намалява нивата на глюкозата и може да се комбинира с традиционните форми на лечение. Пийте 4 капки масло от копър в 150 мл соево мляко 1 път на ден.

–      Слагайте по няколко капки от маслото в салата от краставици. Ароматът на маслото е силен, така че започнете с малко количество и с времето добавяйте повече, ако ви харесва.

–      Използвайте масло от копър в сосове. Копърът се съчетава добре с кисело мляко, което го прави добро допълнение към зеленчуци или сос за агнешко.

–      Добавете го към супа, например зеленчукова, преди сервиране. Към салата от варени картофи и праз също можете да добавите от него.

–      Когато правите мариновани краставички, слагате стръкче от копър със семената. Можете да добавите и 2 капки масло от копър, за да засилите аромата. Краставичките стават много по-вкусни и полезни!

 

 

Ароматерапията ще помогне да сте по-красиви и здрави!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *