Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои симптоми алармират за проблеми със зрението?

Улавяте се, че често присвивате очи, за да фиксирате по-добре конкретен обект

 

проблеми с очите

Или изпитвате силна умора по средата на работния ден, а когато притворите за малко очи, усещате облекчение. Може би са ви нужни очила. Не е задължително да са с диоптри. Модели с антирефлекторни стъкла пазят очите от вредното влияние на изкуствената светлина и на компютърния монитор. Точно какви очила са ви необходими най-добре ще прецени офталмолог.

Кои сигнали трябва да ви подсетят да обърнете внимание на зрението си:

Главоболие. Много често хората, които по цял ден работят на компютър, изпитват постоянно главоболие. Неразположението има склонност да преминава към областта на очите. Понякога болките са придружени от сълзливост или сухота в очите, както и от повишена дразнимост спрямо светлината.

Присвиване. Това несъзнателно движение с очите обикновено се прави, за да видите по-добре нещо в далечина. Вероятно имате късогледство, за което ще ви подскажат и неясните субтитри при гледане на кино или телевизия. Друг признак за късогледство е честото примигване. При далекогледство е обратното: отдалечавате обекта, за да го видите по-добре. Това е почти сигурен сигнал, че имате нужда от очила с диоптри. Далекогледство човек развива не само с напредване на възрастта, а и след продължителна работа на компютър, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *