Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво е дерматиломания?

Софи Ерман страда от рядко психично разстройство – дерматиломания. Това е натрапчиво състояние, при което човек изтръгва малки парченца от собствената си кожа, изпитвайки при това приятни усещания.

Beauty Portrait„Събирането” на мостри от собствената кожа е причинило белези по цялото тяло на Софи, описват от meddaily.ru. По тази причина тя губи всеки ден по два часа, за да ги прикрие с различни мазилки и пудри. Момичето се самонаранява непрекъснато и не може да спре. Прави го с пинсета, като понякога отскубва „мостри” от окосмените части на тялото си. Нараняванията и белезите й са освен по лицето – по краката, под мишниците и в слабините.

Разстройството се появило за първи път, когато била на 12 години. На 17 белезите вече трудно се прикривали и тя трябвало да потърси специализирана помощ. Диагнозата обаче била потвърдена едва когато Софи станала 19-годишна. Софи е узряла за решението да се лекува и дори е готова да запознае всички с проблема си. Тя е направила снимки на наранените зони по тялото си и ги е тиражирала.

Дерматиломанията обикновено е придружена с депресивни състояния, тревожност, фобии, превъзбуда или апатия, скука. Много от хората с подобни отклонения твърдят, че самонараняването им доставя удоволствие.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *