Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Епилептичните кризи понякога протичат и без гърчове

Искам да попитам нещо важно за мой близък. Може ли епилепсията да протича без гьрчове?

Ангел ХРИСТОВ, Враца

Епилепсията най-често се предизвиква от органични мозъчни увреди. Много често хората свързват това понятие с припадьк, който носи стрес на наблюдаващите го. Малко хора знаят, че епилепсията може да протича и без припадъци. Тогава се наблюдават така наречените епилептични еквиваленти.

Те включват симптоми на гадене, световъртеж ,прилошаване, загуба на ориентация, замъглен поглед, тръпнене и дори схващане на крайниците.

Понякога се отчита слабост, подтиснато настроение,безапетитие.

Много страдащи са лекувани с години без резултат, тъй като не може да се диагностицира състоянието. Неговия ход е на пристъпи, които отзвучават и спонтанно. За оптимизация на терапевтичния процес е необходимо периодично ЕЕГ-електро енцефалографско изследване и съвместно лечение от невролог и психиатър

Д-р Веселин Герев е психиатър, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел.: 0887/ 940-075.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *